Η socialU έγινε Baked Web Strategy!

Τα 3 χρόνια δραστηριοποίησης της socialU μας έδωσαν τα εφόδια και την εμπειρία ώστε να δημιουργήσουμε μια εταιρία, με νέα εταιρική ταυτότητα, που αντικατοπτρίζει καλύτερα τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Σας περιμένουμε στη νέα μας σελίδα baked.gr!

Blogging

blogging

Γιατί να γράφω σε blog;

Τα ιστολόγια (συνδυασμός των λέξεων ιστός και λόγος) είναι κάτι σαν ημερολόγια που όμως είναι διαθέσιμα σε όλους μέσω του παγκόσμιου ιστού και αποτέλεσαν τα πρώτα κοινωνικά δίκτυα. Θεωρούνται ως τα βασικά εργαλεία που βοηθούν την διαμοίραση πληροφοριών που όμως επιτρέπουν στους αναγνώστες τους να συμμετέχουν και να εκφράζουν την γνώμη τους με αποτέλεσμα την δημιουργία διαδικτυακών κοινωνιών που αποτελούνται από άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και επωφελούνται από την συλλογική γνώση που παράγεται σε αυτά.

Η συγγραφή ενός εταιρικού blog μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα όσον αφορά την ενίσχυση της προβολής μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης (SEO) όπως π.χ. της Google και να ενισχύσει το thought leadership, δηλ. την πρωτοπορία της σκέψης που προβάλλει η εταιρία στους πελάτες της.

Τι λένε οι έρευνες;

Έρευνες στην Ελλάδα (MRB Οκτ. 2010) δείχνουν πως η πλειοψηφία των Ελλήνων που χρησιμοποιούν τον Παγκόσμιο Ιστό διαβάζουν blog για την ενημέρωσή τους, σε ποσοστό μάλιστα που αγγίζει το 86%! Tέσσερις στους 10 μπαίνουν καθημερινά σε blog με δημοφιλέστερα τα ιστολόγια ενημερωτικού περιεχομένου (70%) και τα ιστολόγια που ασχολούνται με θέματα της καθημερινότητας (57%).

Μπορώ και μόνος μου;

Αν πρόκειται για προσωπικό blog ναι, αν πρόκειται για εταιρικό blog είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν. Η συγγραφή ενός blog για την ανακοίνωση των νέων μιας εταιρίας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Καταρχήν, πρέπει να αποφασίσετε σε ποία πλατφόρμα θα δημιουργηθεί το blog και αν θα είναι ιδιόκτητη, θα γίνει μέρος της ιστοσελίδας της εταιρίας, ποία νέα είναι κατάλληλα για δημοσίευση, ποίες είναι οι κατάλληλες λέξεις κλειδιά που θα ενισχύσουν την προβολή της εταιρίας στις μηχανές αναζήτησης είναι μόνο μερικά από τα θέματα που πρέπει να σας απασχολήσουν πριν γράψετε την πρώτη γραμμή.

Αν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες ή ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό ή εταιρικό ιστολόγιο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Η εταιρία μας έχει μεγάλη πείρα τόσο στην κατασκευή ενός ιστολόγιου όσο και στην δημιουργία περιεχομένου και ανακοινώσεων.