Η socialU έγινε Baked Web Strategy!

Τα 3 χρόνια δραστηριοποίησης της socialU μας έδωσαν τα εφόδια και την εμπειρία ώστε να δημιουργήσουμε μια εταιρία, με νέα εταιρική ταυτότητα, που αντικατοπτρίζει καλύτερα τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Σας περιμένουμε στη νέα μας σελίδα baked.gr!

Γκρουπ, προφίλ ή σελίδα;

facebook logo groups

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κάνουν το λάθος και δημιουργούν ένα προφίλ χρήστη ή μια ομάδα στο facebook για την επιχείρησή τους.

Η δημιουργία προφίλ που δεν αντιστοιχεί σε αληθινό πρόσωπο παραβιάζει τους όρους χρήσης του facebook, αν κάποιος αναφέρει το προφίλ αυτό ως πλαστό – ψεύτικο τότε το facebook έχει το δικαίωμα να το κλείσει με συνέπεια να χαθούν όλα τα στοιχεία και οι κοινωνικοί δεσμοί αυτού του προφίλ. Αυτό θα το κάνει σίγουρα ο ανταγωνισμός σας.

Οι ομάδες (groups) έχουν αρκετά περιορισμένες λειτουργίες όταν τις συγκρίνουμε με τις σελίδες. Κάποιες βασικές διαφορές περιγράφονται παρακάτω, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα των ομάδων αλλά εδώ θα δούμε τα βασικά:

1) Δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε εφαρμογές που θα διαφοροποιήσουν τη δική σας παρουσία από του ανταγωνισμού και θα βοηθήσουν στην διάδοση του μηνύματος σας και στην απόκτηση κατ’επέκτασιν νέων φίλων.

2) Όταν δημοσιεύει ο διαχειριστής σε μια ομάδα, η δημοσίευση αυτή δεν φαίνεται στην αρχική σελίδα των μελών που ο διαχειριστής δεν είναι φίλος, άρα τα πιο πολλά μέλη δεν θα μάθουν ποτέ για την εκδήλωσή σας ή για το καταπληκτικό προϊόν σας.

3) Δεν λαμβάνουμε κανένα στατιστικό στοιχείο για τη συμπεριφορά των μελών της ομάδας, άρα δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε σωστά και τι λάθος, πότε είναι η κατάλληλη ώρα να δημοσιεύουμε και δεν γνωρίζουμε το κοινό μας (ηλικία, πόλη κατοικίας και πολλά άλλα).

4) Δεν υπάρχει ευδιάκριτος ρόλος διαχειριστή, όλοι δημοσιεύουν κάνοντας χρήση του προσωπικού τους προφίλ ενώ στις σελίδες η δημοσίευση γίνεται με το όνομα και την εικόνα της σελίδας και έτσι μπορούμε να έχουμε περισσότερους από έναν διαχειριστές χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους φίλους της σελίδας.

Το facebook ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων τα παλιών ομάδων, διαβάστε για αυτό αλλά και για γιατί πρέπει μια επιχείρηση να έχει μια επαγγελματική σελίδα και όχι ομάδα στην ανάρτηση του blog της socialU. Αν επιθυμείτε να μεταβείτε από μια ομάδα ή  ένα προφίλ σε μια επαγγελματική σελίδα τότε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας, το έχουμε πραγματοποιήσει επιτυχημένα αρκετές φορές.