Η socialU έγινε Baked Web Strategy!

Τα 3 χρόνια δραστηριοποίησης της socialU μας έδωσαν τα εφόδια και την εμπειρία ώστε να δημιουργήσουμε μια εταιρία, με νέα εταιρική ταυτότητα, που αντικατοπτρίζει καλύτερα τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Σας περιμένουμε στη νέα μας σελίδα baked.gr!

Twitter marketing

Twitter screen

Τι είναι το Twitter;

Το Twitter είναι μια εφαρμογή micro blogging, με άλλα λόγια οι χρήστες δημιουργούν ένα προφίλ, ακολουθούν και ακολουθούνται από άλλους χρήστες και ανταλλάσσουν μηνύματα όπως κάνουν σε κάθε κοινωνικό δίκτυο που συμμετέχουν με την μόνη διαφορά πως εδώ τα μηνύματα μπορεί να είναι μέχρι 140 χαρακτήρες!

Mobile marketing

Το Twitter προοριζόταν για χρήση κυρίως από κινητά τηλέφωνα σε αληθινό χρόνο – δηλ. αυτό που συμβαίνει τώρα, έτσι οι ιδρυτές αποφάσισαν πως 140 χαρακτήρες για το μήνυμα και 20 χαρακτήρες για το όνομά μας είναι αρκετά, σύνολο 160 χαρακτήρες όσο ένα sms δηλαδή. Ο περιορισμός στους χαρακτήρες ήταν σίγουρα ένα από τα στοιχεία που διαφοροποίησε το Twitter από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα αλλά επίσης το έκανε μια πρόκληση για κάθε marketer. Τέλος, η εφαρμογή μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό εργαλείο παρακολούθησης τόσο των διαλόγων που συμβαίνουν γύρω από το δικό σας όνομα όσο και γύρω από το όνομα του ανταγωνισμού σας.

Η πρόκληση του Twitter

Σε αυτή την εφαρμογή οι χρήστες ακολουθούν και ακολουθούνται, συνήθως, από πάρα πολλούς χρήστες και οι ενημερώσεις εμφανίζονται με χρονολογική σειρά κάνοντας έτσι κάθε δημοσίευση (tweet) να έχει ελάχιστο χρόνο ζωής, άρα και ελάχιστο χρόνο να τραβήξει την προσοχή και να περάσει το μήνυμά μας.

Αξίζει να επενδύσω;

Μπορεί η εφαρμογή να μην έχει τους εκατομμύρια Έλληνες χρήστες που έχει το Facebook αλλά δεν παύει να είναι ένα σημαντικό εργαλείο marketing και το δυνατότερο ίσως για ενημερώσεις σε αληθινό χρόνο. Οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου αποκτούν πλέον smartphones τα οποία προωθούν δυναμικά την χρήση των εφαρμογών όπως το Twitter και παρατηρούμε μια συνεχή αυξητική τάση στον αριθμό των χρηστών, μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 120 χιλιάδες Έλληνες χρήστες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.